Maastricht - Motor weekend

Weekend Maastricht

Bijna een jaar na het behalen van ons motorrijbewijs, wordt het tijd voor een weekendje weg op de motor. Het afgelopen jaar hebben we 1 motor gekocht (Honda Transalp XL 650V) om te zien of het motorrijden ons bevalt en dit doet het zeker!

Dit weekend huren we er een Suzuki V-Strom bij Motoport Amsterdam, vanaf waar we vertrekken met elk een kleine topkoffer vol bagage. Het doel is om helemaal binnendoor te rijden van Amsterdam naar Maastricht, en dat hebben we geweten…. Qua kilometers zou het niet meer zijn dan 250km en qua reistijd maximaal 6 uur, maar de werkelijkheid bleek anders….

Zaterdag 23 mei 2015 | Amsterdam – Maastricht | ‘Lekker’ binnendoor

Vanaf 10.00 uur rijden we fris en fruitig op de motor met een kleine miezer door prachtige gebieden: Hilversum, Lage Vuursche, Zeist en langs de kippen in Barneveld.

Sinds de eerste motorrijles heb ik altijd al last gehad van mijn te strakke helm, maar nu ik voor het eerst langer dan twee uur op de motor zit trek ik het niet meer. We besluiten een koffiepauze te doen en mijn helm wordt door Erik geopereerd met een mes uit de keuken van het restaurant. Pff, wat een opluchting nu er een stuk piepschuim bij mijn voorhoofd uit is gezaagd. Zoals met zoveel dingen in het leven denk ik “Dit had ik veel eerder moeten doen!”.

Erik is Bertha’s helm aan het opereren.

Bij het vervolgen van onze rit gaat het steeds harder regenen, en toen gebeurde het: opeens zag ik Erik onderuit gaan in mijn spiegels. Ik was allereerst opgelucht dat dit gebeurde bij een rotonde, waar de snelheid logischerwijs laag ligt, maar ik schrok wel van de schuiver die hij maakte. Bij Erik aangekomen, bleek dat een busbestuurder hem al had geholpen zijn motor overeind te krijgen. Ik zag aan Erik’s gezicht dat hij geschrokken was! Ai! Gelukkig heeft Erik zelf alleen wat blauwe plekken en de motor enkel kleine krassen. Zodoende vervolgen we onze weg.

Hoe? Dat blijft een raadsel, maar de Navigator-app op onze telefoon stuurt ons op een gegeven moment via Duitsland. Terug in Nederland besluiten we snel een stop in te lassen. Inmiddels zitten we al meer dan 5 uur op de motor en is Maastricht op nog minimaal 100km afstand van ons verwijderd. Onze concentratie is ver te zoeken, net als de stad.

De lunch doet ons opknappen! We trekken onze natte jassen weer aan en besluiten het laatste stuk over de snelweg te rijden. Hoppa, dat gaat veel sneller! Uiteindelijk komen we half 6 moe, maar voldaan in de Maasstad aan. We hebben een AirBnB geboekt midden in het centrum, naast het Vrijthof. Hoewel de motoren officieel niet in dit stadsgedeelte mogen komen, besluiten we er toch doorheen te rijden. Afkeurende blikken van buurtbewoners, hebben ons na het uitpakken uiteindelijk doen besluiten de motoren om het hoekje uit het zicht te parkeren.

’s Avonds is het tijd voor een Limburgs biertje en een lekkere motormaaltijd.

Zondag 24 mei 2015 | Maastricht – Luik – Maastricht | De kastelentocht

Na een stevig ontbijt vertrekken we op de motor richting Luik. Dit is een prachtige route van zo’n 30 km over de heuvels en langs kastelen. In tegenstelling tot de dag ervoor schijnt nu de zon!

In Luik is het een drukte van jewelste in verband met een grote markt. Gelukkig kunnen we met onze motoren overal tussendoor om uiteindelijk bij een mooie parkeerplek uit te komen. Na wat geslenter en een bak koffie in een plaatselijk tentje, hebben we rechtsomkeer gemaakt. Tijdens de rit terug naar Maastricht bezoeken we nog een kasteel, waarbij de route er naartoe eigenlijk nog het leukst was!

In de middag maken we in ons t-shirt een stadswandeling door de Maasstad. Onder het genot van een biertje lopen we over de stadsmuur en weten we alle pleinen die deze stad rijk is te vinden. De dag sluiten we af met een typisch Limburgs stoofpotje! Hmm!

Voor onze motoren in Maastricht.
Muurschildering in Maastricht.
Erik voor de kerk in Maastricht.
Erik en een fontein.
Gek doen in Maastricht.

Maandag 25-05-2015 | Maastricht – Amsterdam | Op naar het volgende avontuur!

Rond het middaguur bijten we het spits af en rijden we via de snelweg naar huis. Onderweg doen we een korte stop bij een tankstation, waar we een korte fotosessie met onze motoren houden. Het was een geslaagd weekend, en het smaakt zeker naar meer!

Gay-vriendelijk Maastricht.

Foto session.

Love to share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top