Sleutelen voor beginners – Deel 4: De Heavy Duties crash bars

Sleutelen voor beginners – Deel 4: De Heavy Duties crash bars

Wanneer je naar de andere kant van de wereld wilt op een motor is het handig om een klein beetje technische kennis te hebben van die motor. In deze sleutelblog reeks nemen wij jullie mee in onze lessen en bevindingen op het gebied van sleutelen in de aanloop naar onze reis van Amsterdam naar Australië. Heb je deel 1, 2 of 3 nog niet gelezen? Klik om naar deel 1, deel 2 of deel 3 te gaan.  

Een week lang hebben we nagedacht over het mysterie van de achterrem. En nu we weer in de schuur naast de motor liggen hebben we nog steeds geen idee. Erik had het vermoeden dat de rem niet goed in de gleuf was bevestigd, maar dit was helaas niet het probleem. Een paar keer in- en uit elkaar halen bracht nog steeds geen succes. Erik begon het zen-gevoel al behoorlijk te verliezen en Bertha was ondertussen al een hulplijntje aan in inschakelen tot het Eureka moment ineens daar was! Die schuifpen had niet losgedraaid moeten worden, op één van de plaatjes in het Haynes handboek is dit duidelijk te zien! Remklauw weer los, de schuifpen recht vastdraaien en dan de remklauw weer terug op het achterwiel. De remleiding moest hierna nog even ontlucht worden maar dan eindelijk hebben we een correct werkende achterrem!

Na de lunch beginnen we aan het monteren van de Heavy Duties valbeugels. De beugels hebben we een tijd geleden al besteld bij onze Roemeense vrienden, nu is eindelijk het moment om ze te passen op de motor. Eerst moet de middenbok gedemonteerd worden, wat niet meevalt. De middenpen zit muurvast en meerdere gereedschappen sneuvelen bij de pogingen om de pen los te slaan. Uiteindelijk lukt het met een soort houten wig om de middenbok te verwijderen. De valbeugels worden aan het frame gemonteerd en geven de motor een andere, wat stoerdere uitstraling. De beugels voelen een stuk degelijker dan de oude valbeugels en geven de kappen van de motor ook meer ruimte. Bij een eventuele schuiver vangen deze valbeugels vermoedelijk ook echt de klap op!

We houden je op de hoogte van onze volgende klusjes!

Love to share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top