Week 1: We zijn los!

Zondag 21 mei 2017

Na alle prachtige en emotionele momenten in de laatste paar dagen zijn we nu dan eindelijk echt op pad! Na het afscheid van Egbert en Lenie op de oude BMW-politiemotor bij de Duitse grens maken we de eerste kilometers alleen. Het blijft nog steeds voelen als een vakantie en ik ben benieuwd wanneer het reisgevoel het over gaat nemen.

German Border

Op de eerste dag rijden we naar Keulen om Karin te bezoeken. Vorig jaar hadden we Karin ook bezocht met de motor en afgesproken dat we op onze 1e officiële dag bij haar zouden logeren. Om 16.00 uur hebben we de motoren onder de Dom geparkeerd, tijd voor het eerste ijsje! Even later komen we bij Karin aan. Ze was bij een klassiek concert geweest en pas halverwege het trappenhuis. Gelukkig zijn we geduldige mensen 🙂 . Een lekker soepje, kartoffelsalat, Duitse worsten en een glas rode wijn. Karin is al behoorlijk op leeftijd en is van de dagelijkse gewoontes, wat betekent elke avond Duitse krimi’s. Even gas terug en gezamenlijk genieten van de krimi.

Het was een intensieve dag en week geweest, maar we zijn los en het voelt goed, of eigenlijk fantastisch!!! Kom maar op met het avontuur!!

Maandag 22 mei 2017

Gut geschlafen! Enthousiast worden we wakker, want we rijden vandaag naar de eerste camping! Bij Diez an der Lahn. Vanuit Keulen rijden we gelijk de bossen in, fantastische route.

Bij aankomst op de camping breekt de koppelingskabel van Erik, wat een timing! Gelukkig hebben we tijdens één van onze sleutelcursussen al een reservekabel geprepareerd, het was dus voor Erik een fluitje van een cent om een nieuwe over te zetten.

Dinsdag 23 mei 2017

Tijdens het ontbijt worden we vergezeld door een zwaan en haar jongen, die zich compleet op hun gemak voelen zo dichtbij. We besluiten een volgende camping te pakken, bij Neubulach-Liebelsberg, midden op het platteland. Bij het maken van een avondwandeling door het plaatselijke stadje kijkt iedereen ons verbaasd aan. Blijkbaar lopen hier niet vaak mensen van buitenaf.

Ook het springtouw wordt, net als de avond ervoor, ingezet. Zo blijven we een beetje fit tijdens onze reis.

Woensdag 24 mei 2017

Rond 10.30 uur vertrekken we naar Stuttgard, naar Regiane en Anderson. Anderson hebben we 4,5 jaar geleden ontmoet tijdens de Inca trail in Peru. Hij woonde destijds nog in Brazilië, maar besloot een half jaar geleden het roer om te gooien en te gaan werken bij een Duitse gigant. We hebben tijdens de trail slechts enkele uren samen doorgebracht, dus het was stiekem wel spannend of de klik er nog was, maar JAWOHL die was er! Onder het genot van lekkere hapjes en vele biertjes vroegen we ons af waarom in het Duits de woorden toch zoveel harder klinken dan andere talen. Het woord Schmetterling liet Anderson niet los. Dit Duitse woord voor vlinder klinkt in het Portugees, Engels en zelfs in het Nederlands zo lief, eigenlijk zoals het woord bedoeld is. Dit in tegenstelling tot het Duitse woord.

Net voor de valreep, iets voor 20:00 uur besluiten Anderson en Erik nog naar de bouwmarkt te gaan voor een grill/bbq. Ondertussen doen Regiane en Bertha boodschappen. Twijfelend of ze wel of niet vlees achter de counter durven te bestellen is het uiteindelijk toch gelukt in gebroken Duits.

Na de Eurocup Finale Manchester United – Ajax (helaas 2 – 0 ) in het meest gure sportcafé van Stuttgard is dan eindelijk het moment daar. Blij als een kind sluit Anderson de grill aan en serveert met genot het versgebakken vlees. Nog tot in de late uurtjes wordt er gegeten, geborreld en vooral veel gelachen.

Donderdag 25 mei 2017

Hemelvaartsdag in Duitsland betekent dat alles dicht is. We besluiten de kater eruit te lopen met een rondwandeling door het stadscentrum, maar het ijsje doet uiteindelijk de kater als sneeuw voor de zon verdwijnen. Kortom, tijd voor spelletjes, vlees en bier!

Vrijdag 26 mei 2017

We hebben een fantastische tijd gehad bij Regiane en Anderson. Ondanks dat het stel niet eens een ingerichte woonkamer heeft (geen bank, geen tv, geen meubels: we love it!), zouden we hier graag nog twee weken blijven. Maar ja, zo komen we natuurlijk nooit in Australië aan. Op advies van Anderson rijden we naar een uitkijktoren vlakbij Bad Wildbach. Via een loopbrug van 1 km komen we aan bij het uitkijkpunt en kijken we uit over de boomtoppen van het Zwarte Woud. Het was een prachtig uitzicht met een strakblauwe lucht. Maar het werkelijke hoogtepunt was de glijbaan naar beneden. Een absolute topattractie!

We klimmen weer op de motoren, verlaten het Zwarte Woud en rijden nu door de Vogezen. Lange wegen met hoge bomen maken plaats voor steile bergpassen met prachtige vergezichten.

Busy writing for our blog

Zaterdag 27 mei 2017

Vanuit de Vogezen rijden we naar Basel, de grens met Zwitserland. Ondanks dat we de tollwegen in onze navigatie uitgezet hebben, komen we toch bij een toegang waarbij we een vignet moeten kopen. Omdat we slechts een paar uur door Zwitserland rijden vinden we dit zonde en na een prettig gesprekje met de douane mogen we omkeren. We besluiten binnendoor de grens de passeren en dat lukt uiteindelijk!

Aan het einde van de middag arriveren we bij het Meer van Geneve, wat een toeristen en wat een luxe. We rijden om het meer heen en komen uiteindelijk aan in het Franse deel van het meer in het plaatsje Thonon-les-Bains. Het Meer van Geneve heet aan deze kant Lac-Lémon. Een vriendelijk welkom op camping Le Disdillou doet ons besluiten twee nachten te blijven. Maar na deze warme dag eerst een duik in het koude meer, heerlijk!!!

Lac-Lemon

Zondag 28 mei 2017

De dag beginnen we sportief, een rondje rennen rondom de stadsmuren zo’n 7 km. Een route door bossen en over kiezelstrand en al zo vroeg in de brandende zon. Dit sportieve intermezzo sluiten we af met een boerenomelet op een stokbroodje. Jummie!

Jumping Rope

Het besef van op vakantie gaan maakt steeds meer plaats voor het besef van onze reis en het avontuur dat we tegemoet gaan!

 


1st week from Amsterdam to Australia

Love to share:

14 Comments

 1. Lourens

  Mooie verhalen mooie avonturen! Klinkt nog als een goede vakantie ?

 2. Prachtige verhalen allemaal en als jullie zo doorgaan kun je er een boek van schrijven.

  Groetjes vanuit het zeer warme Nederland

 3. jeanine

  Wat een leuk verhaal weer. Fijn dat jullie zo aan het genieten zijn. Zo waardevol en fijn om die mensen te bezoeken. Klinkt allemaal heel positief. Geniet nog lekker verder van jullie avontuur.

 4. Rob Baas

  Klinkt als een fantastisch begin jongens. En ook fijn om dit allemaal te lezen. Succes verder en ik smul weer naar de volgende blog. Kus van ons ?❤️

 5. Vos

  Lekker begin zo! Veel plezier!
  Helaas wonen wij niet ergens onderweg, dan hadden jullie gezellig bij ons kunnen logeren?. .

 6. Marion

  Vanuit de auto terugkomend van de voorstelling van Sjaak , een reactie van ons. Bertha /Erik je schrijft alsof we erbij zijn zo belevend! Wat leuk zulke nieuwe vrienden te hebben waar het zo goed mee klikt ! Vol verwachting kijken we alweer uit maar het volgend blog!??

 7. Rianne van Hulzen

  Wauw wat hebben jullie al veel gezien en ondernomen in zo’n korte tijd. En dit is nog maar het begin! Wij maken ons na 2 warme dagen (veel verder dan het badje van Niek zijn we niet gekomen) op voor een subtropische dag in de polder. Maar goed dat jullie op dit moment uit Amsterdam zijn.
  P.s. hoe gaat het met het zitvlees?

  1. Bertha

   Hee Rianne,
   Hier ook overal bloedheet hoor! En met het zitvlees gaat het (nog) goed!! 😉

   X

 8. Loek

  Heerlijk verslag ga door met de Droomreis. Ik geniet ruim mee. Doei Loek.

 9. Ireen

  Ik hou van jullie blogs. Zo leuk om te lezen en toch ook om even mee te reizen?. Nog een mooie tijd gewenst

 10. Luwe

  Veel plezier en vijlige kilometers zamen mooi verhaal

 11. Marion

  Film is erg leuk om te zien, er zit geen geluid bij, maar dat is ws ook de bedoeling??

 12. Marion

  Nu met geluid …..geweldig!!!

 13. Een mooi begin! Veel plezier en ik kijk uit naar jullie volgende belevenissen.
  Good Goan! (zeggen ze hier in Twente)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top