Motorbeurs Utrecht

Motorbeurs Utrecht

Al weken keken we uit naar een bezoek aan de motorbeurs. Enkele dagen voordat de beurs was geopend hebben we zelfs nog een schema gemaakt met stands die we wilden bezoeken. Een goede voorbereiding is ten slotte het halve werk!

Donderdag na het werk ben ik met een sneltreinvaart naar Utrecht gegaan. Onderweg nog snel een maaltijdsalade naar binnen gewerkt, zodat we op de beurs geen extra tijd kwijt zouden zijn aan dineren. Aangekomen op de beurs begon mijn hart sneller te kloppen alsof ik Disneyland was binnengelopen; overal motoren en praatjes over motoren en reizen.

Van 19.00 uur tot 20.00 uur volgen we een cursus GPS, gegeven door Mr. GPS hemzelf. Immers, GPS met de auto werkt compleet anders dan op de motor. In plaats van de snelste route, wil je op de motor de mooiste route rijden, waarbij je specifieke wegen niet wil overslaan. Volgens Mr. GPS zullen we dankzij deze cursus door onze Garmin Zumo 550 niet meer eindeloos worden teruggestuurd naar een waypoint en kunnen we beter een kruimelpad gebruiken dan vaste punten. Ondanks het hoge Benidorm-gehalte tijdens de cursus, heb ik veel nieuwe inzichten gekregen.

20160218-motorbeurs-berthaEenmaal uit de schoolbanken gekropen lopen we de grote jaarbeurs in. We pakken her en der wat folders mee van reizen in Europa, Midden Oosten en Azië om zo op een later moment inspiratie op te doen. Opeens stuiten we op een stand met adventure gear; van benzinetankjes tot koffiemokken. Wat kietelt het om iets te kopen! Hoe dan ook, we hadden bedacht om hier inspiratie op te doen en eventuele gadgets zoveel mogelijk zelf te maken waar mogelijk. Later bij de Touratech stand laten we ons verwennen met een show van een verkoopmedewerker die ons de laatste snufjes, bags en footpads aanprijst. Met een grote smile kunnen we ons nog net weerhouden van grote uitgaven.

De avond sluiten we af met een biertje en een zit-sessie op de nieuwste Honda Africa Twin. We weten het allebei zeker, de volgende motor wordt een Honda AT. Maar eerst staat een reis met de oude vertrouwde Honda Transalp op de planning, waar we deze avond ideeën genoeg voor op hebben gedaan!

Love to share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top