Inspiratie

Onze inspiratie

Onze weg naar het besluit over het maken van een wereldreis kent een lange voorgeschiedenis. Behalve dat we natuurlijk zijn begonnen met sparen, hebben we ons vooral veel ingelezen en laten inspireren door verschillende boeken, evenementen en blogs.

Boeken

Onderstaande boeken hebben ons geïnspireerd voor de reis.

Chris Scott  – Adventure Motorcycling Handbook

Dit boek is letterlijk een handboek voor een motorreis, die je zowel kunt gebruiken ter voorbereiding van een lange reis, als ter voorbereiding voor een nachtje weg met een tentje op de heide. Het boek brengt je op ideeën en heeft bovendien handige samenvattingen aan het einde van elk hoofdstuk. Het nadeel van het boek is dat het geschreven is vanuit UK-perspectief, maar als Europeaan is het merendeel bruikbaar.

Paul van Hooff – Man in het zadel

Paul schrijft over zijn avontuur op de motor van Alaska naar Zuid Argentinië. Hij beleeft onderweg zoveel vreemde dingen, ontmoet de vreemdste figuren, dat je je bijna afvraagt of het wel waar kan zijn… Hoe dan ook, het boek is enorm meeslepend, beschrijft de dorpen tot in detail en is bovendien enorm grappig. Lezen dus!

Momenteel is Paul bezig met zijn trip ‘Van Hier Tot Tokyo’.

Lois Pryce – Lois Onderweg (voor een uitgebreide recensie, klik hier)

De vrouwelijke versie van Paul van Hooff, iets jonger, maar niet minder avontuurlijk. Ook Lois rijdt de route van Anchorage naar Ushuaia. Enorm grappig boek om te lezen en als vrouw heel herkenbaar. Het nadeel van dit boek is dat je het voor je gevoel te snel uit hebt.

Ted Simon – Jupiters Reizen

Ted Simon reist in vier jaar door alle werelddelen. Hoewel hij soms in zijn boek van de hak op de tak springt, kunnen andere delen zeer gedetailleerd omschreven zijn. Zo beschrijft hij zijn gebruiksspullen ook in detail, wat wij zelf enorm handig vonden ter voorbereiding op de reis naar Scandinavië.

Gaea Schoeters & Trui Hanoulle – Meisjes, Moslims en Motoren

Een verhaal van twee vrouwen die hun Zwitserse idolen achterna reizen op de motor door het Midden-Oosten. Voor Bertha vooral interessant, omdat zij zich toch wel graag wil voorbereiden op de reis door onder andere Iran. Hoe om te gaan met het dragen van een hoofddoek in combinatie met een motorhelm? Met wie mag je wel en niet praten? Het boek geeft een gedetailleerde beschrijving van de verschillen tussen man/vrouw en Westerse/Arabische cultuur. Heel interessant.

Marica van der Meer – Weg van de wereld (voor een uitgebreide recensie, klik hier)

Marica beschrijft haar fietstocht van Workum naar Australië tot in detail. Ze wil graag het verjaardagsfeest van een vriendin bijwonen. Aangezien deze vriendin helemaal in Adelaide woont, besluit ze op de fiets te gaan. Waarom niet?! Vooral leuk om over alle verschillende culturen te lezen, waar ze doorheen fietst.

Jelle Brandt Corstius – Universele reisgids voor moeilijke landen

Een boek dat waarschijnlijk meer geschreven is ter vermaak dan dat het bedoeld is als echte reisgids. En hoewel het boek vooral gericht is op mannen, is het toch ook als vrouw soms lachen geblazen. En wie weet komt het hoofdstuk ‘Hoe slik ik vieze hapjes snel en pijnloos door?’ nog eens van pas.

Thomas Erdbrink – Onze man in Teheran

Ter voorbereiding op onze reis door Iran, leek dit een handig boek. Een aantal jaren terug had Thomas Erdbrink voor de VPRO al een prachtige serie gemaakt over Iran. In dit boek gooit hij heel wat clichés van tafel en krijg je als lezer een inkijkje in wat er zich echt in de huiskamers afspeelt. Wij zijn benieuwd of we er ook iets van meekrijgen tijdens onze reis!

Evenementen

Ter voorbereiding op onze reis zijn we naar verschillende evenementen geweest.

Motorbeurs 2016 (klik hier voor een uitgebreide blog)

Een walhalla om naar toe te gaan!

Presentatie: Peter’s Grote Motorreis

Via de website www.motoravonturist.nl volgen wij vanaf het begin de avonturen van Peter, die op zijn Honda Transalp motor van Lekkerkerk naar Australië reist. Een aantal maanden na zijn terugkomst gaf hij voor de geïnteresseerden een presentatie. Met veel enthousiasme en onder het genot van een hapje en drankje hebben wij naar zijn verhalen geluisterd!

Motorbeurs 2017

Ter inspiratie voor de grote reis.

Blogs

De volgende blogs hebben ons op verschillende vlakken geïnspireerd.

www.motoravonturist.nl

Deze website staat vol met tips en tricks voor het kamperen op de motor, van de ideale reisstoel tot het ultieme kookgerei. Daarnaast biedt de site motor gerelateerde reviews en verschillende reisverhalen.

www.gsdownunder.com

Vrienden van ons hebben een soortgelijke route afgelegd van Amsterdam naar Sydney. Echter konden zij er na dit avontuur geen genoeg van krijgen en besloten ze de reis te verlengen door zuidelijk Afrika. De website staat vol met persoonlijke verhalen en leuke weetjes.

www.timetoride.de

Hoewel de blogs in het Duits ietwat lastig te lezen zijn, bevat de website enorm veel informatie qua voorbereiding en uitrustig.

www.twowheelednomad.com

Een website met prachtige foto’s. Wauw, die foto’s gaan wij ook maken!

Love to share:
Top