Over ons

Wie zijn Erik & Bertha van ‘BE on the road’?

Wie is Erik?

Opgegroeid in een mooi gezin met ouders en drie kinderen, vol liefde en geborgenheid. Geleerd dat liefde één van de belangrijkste zaken in het leven is.  Wellicht door het overnemen van het restless-legs-syndroom van zijn moeder, kan Erik maar moeilijk stil zitten. Zwemmen, atletiek en uiteindelijk voetbal. Sporten is een rode draad in het leven van Erik.

Assertiviteit en optimisme zijn eigenschappen waar Erik zich het meeste in thuis voelt, vol goede moed ergens aan beginnen. Naastenliefde is ook heel belangrijk voor hem, het wel en wee van zijn geliefden gaat hem aan het hart.

In zijn rol als directievoerder¹ in de civiele techniek² bij Tauw Advies- en Ingenieursbureau heeft Erik ruim 10 jaar aan grote en complexe projecten gewerkt. In die 10 jaar heeft hij veel geleerd en veel kennis vergaard, zowel op technisch, als op persoonlijk vlak.

In de loop der jaren heeft Erik zijn zelfinzicht sterk ontwikkeld en daardoor geleerd om goed samen te werken met zijn, van nature, tegenpolen.

Na het behalen van zijn motorrijbewijs is het langzaam tot Erik doorgedrongen dat er meer is dan werken. Tijdens de vele motortochten is het met de kop in de wind goed nadenken en dat smaakt naar meer!

¹ De intermediair tussen de opdrachtgever en de uitvoerende partijen.

² Civiele techniek is de toegepaste wetenschap die zich bezighoudt met het ontwerpen, realiseren en onderhouden van objecten die vastzitten in de grond.

Wie is Bertha?

Geboren in het kleine dorpje Bant, waar haar ouders nog steeds wonen op een mooie boerderij met talrijke dieren op het erf. Als oudste kind uit een gezin met drie kinderen mocht Bertha vaak bij haar vader achter op zijn BMW motorfiets. Dat je de uitlaat niet als voetsteun moet gebruiken was haar eerste motorles. De halve motorlaars was weggesmolten!

Haar ouders vinden het maar gek dat Bertha en haar broers zo van reizen houden. Maar in werkelijkheid geven ze zelf dit goede voorbeeld.  Ze zijn bijna net zo vaak op reis als thuis! Het reizen is Bertha dus met de paplepel ingegoten.

Met het gezin op vakantie was nooit saai. Niet de hele dag op het strand liggen, maar op ontdekkingstocht in de omgeving! De constante honger naar nieuwe plekken, andere culturen en activiteiten heeft zich zo bij Bertha ontkiemt.

Tijdens haar studie Media & Entertainment Management kreeg Bertha de kans om een semester in Zuid-Afrika te doorlopen. Tijdens de weekenden en na afloop van dit semester heeft Bertha veel gezien van Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Mozambique.

Na het afronden van haar tweede studie (Master in Business Administration, oftewel MBA) bleef haar honger naar avontuur aanwezig. Waarom geen motorrijbewijs halen en een motor kopen? En voor ze het wist reed ze dagelijks op haar witte Honda Transalp naar Talpa in Laren en Hilversum. Een mooie en uitdagende baan als Controller, maar de honger naar avontuur bleef. Tijdens haar dagelijkse motortochten dagdroomde ze volop. Want wat zou er nu mooier kunnen zijn dan voorbij afslag Hilversum te rijden, over de Nederlandse grens te gaan en de wereld te ontdekken?!

 

 Wie zijn Erik en Bertha?

In café Rootz vlakbij het standbeeld van Haagse Harry dronken ze samen het eerste biertje.

Aftastend en niet direct liefde op het eerste gezicht, maar ze herkenden het avonturenvuur in elkaars ogen en dit was hun eerste verbondje.  Hierna ging het snel. Van twee kleine kamers in Den Haag naar samenwonen in Amsterdam. Aan de bar in hun woonschip ‘Vertrouwen’, met uitzicht over de Herengracht, tekenden ze de eerste verre reizen samen uit. Met de scooter Bali en Lombok ontdekken, op Inca Trail in Peru, douchen op straat in Thailand en met een Suzuki Jimny dwars door Costa Rica heen.

Tijdens de vele reizen en filosofeermomenten (met rode wijn) komen ze beide tot de conclusie dat er nog veel op de bucketlist staat. Met stipt bovenaan staat het maken van een lange reis, een idee dat in eerste instantie meer een droom lijkt dan een werkelijk uit te voeren plan. Na het behalen van hun motorrijbewijs is de bucketlist echter herzien en wordt de lange reis werkelijkheid. De lange reis wordt een wereldreis op de motor, van Amsterdam naar Australië! Bertha & Erik op avontuur. Bertha & Erik ON THE ROAD!!

Love to share:
Top